Banketų ir furšetų organizavimas. Banketai 24.lt Susiekite su banketų organizatoriais Svetainės žemėlapis

Kalėdinė antis

Kalėdinė antis

2012/01/29 | Viktoro skiltis, Įmonės naujienos Kalėdinė antis

Antis, įdaryta veršiena ir anties kepenimis bei širdimi, patiekiama su valgomaisiais kaštonais. Šią antį galite pasigaminti ne tik Kalėdoms, ji puikiai tiks ir papuoš stalą bet kurios šventės metu.

Reikės:

 

2,5 kg antis

24 valgomųjų kaštonų

140 g veršienos

2 svogūnų

100 ml baltojo vyno

1 kiaušinių

2 šaukštų grietinės

30 g sviesto

60 g batono ar džiuvėsėlių

Petražolių, aliejaus, cukraus, druskos, pipirų

 

Paruošimas:

 

(40 minučių paruošimas; kepti 1 val 20 min)

Antį įtrinkite prieskoniais (druska ir pipirais), apipilkite šaukštu aliejaus, tuomet pašaukite į įkaitintą orkaitę (250 oC) 20-čiai minučių.

Sutraiškykite valgomuosius kaštonus, paskleiskite juos skardoje ir pakepkite 5 minutes. Tuomet juos visiškai išgliaudykite, suberkite į karamelę, kurią pagaminsite iš cukraus ir vandens, gerai pasūdykite ir pavirkite 15 minučių (neleiskite užvirti).

 

Įdarui:

 

Sukapokite svogūnus, pakepinkite juos svieste (10 g). Supjaustykite veršieną ir anties kepenis bei širdį. Sudėkite viską į dubenį, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės, sutrupinto batono ir susmulkintų petražolių. Įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 

Po 20 min pakeptą antį perpjaukite laikydami ją ant nugarinės dalies: pjaukite išilgai per visą krūtinės kaulą. Prakirpkite žirklėmis norėdami pašalinti kaulo keterą ir sudėkite įdarą.

Įdėkite antį į troškinimo indą ir padenkite ją 20 g riešutinio sviesto. Pripilkite baltojo vyno ir tris stiklines vandens. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą dažnai palaistydami. Patiekite antį negilioje pailgoje lėkštėje, šiek tiek papjaustykite filė gabalėlių, puslankiu išdėliokite kaštonus ir ant viršaus užpilkite padažą, prieš tai perkošę jį per sietelį.

Palikite savo komentarą, nuomonę ar pastebėjimus

Jūsų vardas*

Jūsų el.pašto adresas*

Komentaro pavadinimas*

Komentaro tekstas*

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Straipsnių kategorijos


Straipsnių archyvas


Lankytojų nuomonė

© 2011-2017 Banketų organizavimas - banketai 24.lt. Visos teisės saugomos