Banketų ir furšetų organizavimas. Banketai 24.lt Susiekite su banketų organizatoriais Svetainės žemėlapis

Šefas pataria: kaip laikytis higienos gaminant

Šefas pataria: kaip laikytis higienos gaminant

2011/10/12 | Rekomenduojame, Viktoro skiltis Šefas pataria: kaip laikytis higienos gaminant

Niekam ne paslaptis, kad gaminant maistą, reikia kruopščiai laikytis higienos taisyklių. Tai ne tik parodys Jūsų supratimą, bet ir apsaugos nuo nepageidaujamo "rezultato" pavalgius.

Prieš imantis valgio gaminimo, pirmiausia reikia gerai nusiplauti rankas ir plauti jas per visą valgio gaminimą, po kiekvieno etapo.

Drabužiai taip pat turi būti švarūs, ir patiems bus smagiau, ir pagarbą maistui bei jo valgytojams parodysite.

Galvą derėtų aprišti lengva skarele arba užsidėti specialią kepuraitę. Visi indai turi būti gerai prižiūrėti: plauti indų plovikliu, nes dažnai skrandžio ir žarnyno ligomis susergama ir apsinuodijama ne tik dėl blogo maisto, bet ir dėl nehigieniškų virtuvės indų, įrankių ir prietaisų.

Žalią mėsą visada laikykite šaldytuve. Nors ji pati būtų visai gera, šviežia, bet gali būti užkrėsta mikrobais, todėl jos negalima laikyti priglaustos prie kito, ypač jau gatavo maisto. Peilį ir lentą, kurie buvo vartoti žaliai mėsai pajustyti, reikia gerai nuplauti karštu vandeniu. Negalima liesti kito maisto nenusiplovus rankų (ypač jei tvarkėte žalią mėsą). Patartina žaliai mėsai turėti atskirą lentą ir peilį.

Mėsmalę prieš naudojant patariama perlieti verdančiu vandeniu. Maltoje mėsoje ir žuvyje mikrobai dauginasi itin greitai. Visi maltos mėsos valgiai turi būti gerai iškepti, o jei verdate, gerai išvirti.

Jei gaminate žalią žuvį, ją pirmiausia nuplaukite tekančių geriamuoju vandeniu, dar nenuskutus žvynų ir neišdarius, paskui dar kartą ir labai kruopščiai – jau išdarytą.

Per kelis kartus tekančiu geriamuoju vandeniu plaunamos ir daržovės bei vaisiai.

Nepatartina naujai pagaminto maisto maišyti su anksčiau gamintu.

Taip pat nepalikite neuždengto pieno, jei pakuotę buvote atidarę, po naudojimo visuomet uždarykite.

Karštus patiekalus laikykite sandariai uždengtus.

Komentarai

Autorius: Tadas

, 2011/10/12 

Higiena šaldytuve

Palikite savo komentarą, nuomonę ar pastebėjimus

Jūsų vardas*

Jūsų el.pašto adresas*

Komentaro pavadinimas*

Komentaro tekstas*

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Straipsnių kategorijos


Straipsnių archyvas


Lankytojų nuomonė

© 2011-2017 Banketų organizavimas - banketai 24.lt. Visos teisės saugomos